Vergoeding

Check hier of de behandeling in jouw zorgpakket zit

Vergoeding van Zhong-therapeuten door zorgverzekeraars
– hoe zit dat?

Therapeuten die zijn aangesloten bij de Zhong voldoen aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden.

Voorwaarde voor vergoeding van de behandeling door een Zhong-therapeut is wel dat je een aanvullend pakket* hebt, waarin Chinese geneeswijzen in de categorie alternatieve geneeswijzen dan wel natuurgeneeswijzen (shiatsu) zijn opgenomen. Veel, maar zeker niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen.


Let op: zorgverzekeraars van de CZ-groep vergoeden vanaf 2019 geen tuina en geen kruiden meer. Shiatsu valt straks onder ‘natuurgeneeswijzen’, die vooralsnog worden vergoed. Acupunctuur blijft overigens wél vergoed.

Meer informatie en contactgegevens van deze verzekeraars vind je op de website sbcz.jimdosite.com.
Bekijk de Zorgvergelijker wanneer je overweegt van verzekeraar te wisselen (vóór 31-12-2018).


Of en hoeveel er wordt vergoed, en van welke Chinese geneeswijzen, verschilt per zorgverzekeraar. Je kunt dit zelf checken in de vergoedingenlijst op ZorgWijzer via de onderstaande buttons ⇓

Let op:

Er kan altijd sprake kan zijn van bijzondere voorwaarden, waardoor een verzekeraar een behandeling niet vergoedt. Daarom adviseren wij je vóór het begin van de behandeling navraag te doen bij je zorgverzekeraar. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

*Wil je via TCG preventief aan je gezondheid werken of heb je al klachten en ben je nog niet aanvullend verzekerd, zorg dan dat je deze zo snel mogelijk in orde maakt. Bij sommige verzekeraars kun je het als pakket ‘aanzetten’, maar bij de meeste verzekeraars kun je alleen in december je pakket aanpassen. Houd er bij je pakketkeuze rekening mee dat langdurige serieuze klachten ook meer tijd kosten om op te lossen: vaak tussen de 6-12 behandelingen maar soms ook meer, afhankelijk hoe snel je lichaam erop reageert. Overleg dit met je behandelaar en pas je (aanvullende) verzekering hier eventueel op aan.

Behandelingen

Zhong behandelingen

Je kunt kiezen uit allerlei behandelingen. Er zijn ook aardig wat therapeuten die behandelingen combineren. Wat past bij jou en jouw klacht, dat hangt van veel factoren af.  Iedereen is anders.