Vergoeding

check hier of de behandeling in jouw zorgpakket zit

Van therapeuten die zijn aangesloten bij de Zhong wordt de behandeling vergoed. De beroepsvereniging garandeert de kwaliteit van haar leden: alle behandelaars voldoen aan de eisen gesteld door de zorgverzekeraars.

Voorwaarde is wel dat je een aanvullende pakket* hebt, waarin je zorgverzekeraar Chinese geneeswijzen in de categorie alternatieve geneeswijzen heeft opgenomen. De meeste maar niet alle verzekeraars vergoeden Chinese geneeswijzen. Hoeveel maximaal wordt vergoed, verschilt per zorgverzekeraar.
Je kunt dit zelf checken in de vergoedingenlijst op ZorgWijzer via de button ⇓

Let op: er kan altijd sprake kan zijn van bijzondere voorwaarden, waardoor een verzekeraar een behandeling niet vergoed. Daarom adviseren wij je voorafgaand aan het begin van de behandeling navraag te doen bij je zorgverzekeraar. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

* Wil je via TCG preventief aan je gezondheid werken of heb je al klachten en ben je nog niet aanvullend verzekerd, zorg dan dat je de betreffende aanvullende verzekering zo snel mogelijk in orde maakt. Bij sommige verzekeraars kun je dit als pakket ‘aanzetten’, maar bij de meeste verzekeraars kun je alleen in december je pakket aanpassen. Houd er bij je pakketkeuze rekening mee dat langdurige serieuze klachten ook meer tijd kosten om op te lossen: vaak tussen de 6-12 behandelingen maar soms ook meer, afhankelijk hoe snel je lichaam erop reageert. Overleg dit met je behandelaar en pas je aanvullende verzekering hier eventueel op aan.

Behandelingen

Zhong behandelingen

Je kunt kiezen uit allerlei behandelingen. Er zijn ook aardig wat therapeuten die behandelingen combineren. Wat past bij jou en jouw klacht, dat hangt van veel factoren af.  Iedereen is anders.