Therapeuten

van Zhong

Voor kwaliteit moet je bij Zhong zijn

Wat je ook mankeert – van sportblessure tot depressie – en welke behandeling je ook kiest, van acupunctuur tot tuina: je zoekt een therapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) die het vak verstaat. Iemand die je zonder enige aarzeling de zorg over jouw lichaam toevertrouwt.

Beroepsvereniging Zhong voorziet daarin door hoge eisen te stellen aan haar therapeuten. Alle leden hebben minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van TCG. Kwaliteit en zorg staan altijd voorop. De beroepsvereniging stimuleert haar leden zich te blijven ontwikkelen, onder meer via de jaarlijks verplichte bijscholingen. In vergelijking met andere TCG-beroepsverenigingen volgen Zhong-therapeuten verreweg de meeste bijscholing. Daarnaast houdt Zhong regelmatig praktijkcontroles.

Kwaliteitsbewaking

Deze kwaliteitswaarborg garandeert dat jij als cliënt van een Zhong-therapeut in principe verzekerd bent van goede zorg. Ook letterlijk, want de kwaliteitseisen zijn vastgesteld in overleg met de overheid en het verzekeringswezen. Dat betekent dat een therapeut van Zhong bij jouw verzekeraar bekend is en wordt vergoed. Informeer altijd even bij je verzekering gekozen therapeut en behandeling binnen jouw polis vergoed worden. Of kijk in de lijst.

Ook westers georiënteerd

Therapeuten aangesloten bij de Zhong hebben bovendien naast TCG altijd een opleiding gehad in de westerse reguliere geneeskunde. Ook is een actueel diploma EHBO+Reanimatie verplicht. Zhong-therapeuten zijn bovendien altijd bereid tot overleg met artsen in de westerse reguliere geneeskunde, mocht dit nodig zijn. Hun toepassing van de Chinese geneeswijzen, inclusief geneeskrachtige middelen, is dan ook volstrekt veilig en betrouwbaar.

Kruiden: veilig

De kruidentherapeuten van Zhong werken volgens het internationale verdrag CITES, waarbij meer dan 150 landen zijn aangesloten. Dit verdrag bevat afspraken over de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten en delen of producten hiervan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een kruidenbehandeling verboden ingrediënten bevat.

Breed in behandelmogelijkheden

Maar dat is nog niet alles: geen TCG-beroepsvereniging in Nederland biedt zo’n breed scala aan behandelmogelijkheden. Naast acupunctuur, tuina en kruiden kunnen therapeuten opgeleid zijn in qi gong, shiatsu, moksa, guasha en cupping. Velen combineren verschillende geneeswijzen in hun praktijk. De Traditionele Chinese Geneeskunde is immers een holistische geneeskunde: een therapeut van Zhong kijkt niet alleen naar de aandoening waarmee je binnenkomt, maar altijd naar het hele plaatje.

Behandelingen

Je kunt kiezen voor deze behandelingen:

Behandelingen combineren

Voor een behandeling door een Zhong-therapeut heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Wel adviseren we bij ernstige problemen altijd eerst bij de huisarts langs te gaan.

Je kunt tegelijkertijd een behandeling bij verschillende therapeuten volgen, maar stel hen wel allebei op de hoogte.