behandelingen-acupunctuur

Behandelingen

wat past bij jouw klacht?

Je bent ziek of je hebt ergens last van: dan wil je zo snel mogelijk de juiste behandeling vinden. Hier lees je hoe de traditionele Chinese geneeswijzen kunnen helpen.

Wat is pijn of ziekte?

Elke Zhong-therapeut werkt volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) en ziet als oorzaak van pijn of ziekte ‘dat iets niet verandert of beweegt, dat wél zou moeten veranderen of bewegen’. Het vermogen om te veranderen in relatie tot iets anders heet ook wel qi (spreek uit: tsjie). Sommige therapeuten zien qi als een soort energiestroom, anderen als een abstracte beschrijving van lichaamsfuncties. Hoe dan ook, als de doorstroming geblokkeerd raakt, ontstaan klachten: je lichaam is uit balans.

In balans

Een Zhong-therapeut bekijkt dan ook altijd jouw algehele conditie, met als doel de balans in je lichaam te herstellen. Hij of zij kan blokkades in de doorstroming opsporen en deze behandelen via een combinatie van geneeswijzen. Vaak gaat het daarbij om het stimuleren van de meridianen (energiebanen) en (acupunctuur)punten. Dit gebeurt met naalden ‒ acupunctuur ‒ of druk ‒ tuina, shiatsu. Het evenwicht kan ook worden hersteld via bewegingstherapie ‒ qi gong ‒ of inwendig via kruidengeneeskunde. Daarnaast kan de therapeut gebruikmaken van aanvullende technieken zoals moxa, cupping en guasha.

Behandelingen combineren

Voor een behandeling door een Zhong-therapeut heb je geen verwijzing van je huisarts nodig. Wel adviseren we bij ernstige problemen altijd eerst bij de huisarts langs te gaan.

Je kunt tegelijkertijd een behandeling bij verschillende therapeuten volgen, maar stel hen wel allebei op de hoogte.

Acupunctuur

Ontdek de mogelijkheden

Kruiden

Ontdek de mogelijkheden

Qi gong

Ontdek de mogelijkheden

Tuina

Ontdek de mogelijkheden

Shiatsu

Ontdek de mogelijkheden

Overige behandelingen