Kwaliteit vind je bij Zhong

 

Wat je ook mankeert – van sportblessure tot depressie – en welke behandeling je ook kiest – van acupunctuur tot tuina: je zoekt een therapeut in de Traditionele Chinese Geneeskunde die het vak verstaat. Iemand die je zonder enige aarzeling de zorg over jouw lichaam toevertrouwt. Die vind je bij beroepsvereniging Zhong.

Kwaliteit

Beroepsvereniging Zhong stelt hoge eisen aan haar therapeuten. Alle leden hebben minimaal een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van TCG. Kwaliteit en zorg staan altijd voorop. De beroepsvereniging stimuleert haar leden zich te blijven ontwikkelen, onder meer via jaarlijks verplichte bijscholingen. Daarnaast houdt Zhong regelmatig praktijkcontroles.

Kwaliteitsbewaking

Deze kwaliteitswaarborg garandeert dat jij als cliënt van een Zhong-therapeut verzekerd bent van goede zorg. Ook letterlijk, want de kwaliteitseisen zijn vastgesteld in overleg met de overheid en het verzekeringswezen. Dat betekent dat een therapeut van Zhong in principe bij jouw verzekeraar bekend is en wordt vergoed. Informeer altijd even bij je verzekering of de gekozen therapeut en behandeling binnen jouw polis vergoed worden.

Ook westers georiënteerd

Therapeuten aangesloten bij de Zhong hebben bovendien naast TCG altijd een opleiding gehad in de westerse reguliere geneeskunde. Ze zijn bovendien bereid tot overleg met artsen in de westerse reguliere geneeskunde, mocht dit nodig zijn. Hun toepassing van de Chinese geneeswijzen, inclusief geneeskrachtige middelen, is dan ook volstrekt veilig en betrouwbaar.

Kruiden

De kruidentherapeuten van Zhong werken volgens het internationale verdrag CITES, waarbij meer dan 150 landen zijn aangesloten. Dit verdrag bevat afspraken over de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten en delen of producten hiervan. Je hoeft dus niet bang te zijn dat een kruidenbehandeling verboden ingrediënten bevat.

Breed in behandelmogelijkheden

Maar dat is nog niet alles: geen TCG-beroepsvereniging in Nederland biedt zo’n breed scala aan behandelmogelijkheden. Naast acupunctuurtuina en kruiden kunnen therapeuten opgeleid zijn in qi gongshiatsumoxa, guasha en cupping. Velen combineren verschillende geneeswijzen in hun praktijk. De Traditionele Chinese Geneeskunde is immers een holistische geneeskunde: een therapeut van Zhong kijkt niet alleen naar de aandoening waarmee je binnenkomt, maar altijd naar het hele plaatje.

Vind een therapeut van Zhong

Ben je een (aankomend) therapeut en wil je lid worden van Beroepsvereniging Zhong? Doe het nu meteen!

 

Zoek TCG-therapeut

Salverdaplein 15
6701 DB Wageningen

Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00u

T 0317 423 505

Stuur een bericht naar info@zhong.nl

Volg ons:

Aangesloten bij: