Chinese kruiden

Het doel van behandeling met Chinese kruiden is om het evenwicht in het lichaam te herstellen. De therapeut houdt rekening met het geheel, inclusief levensstijl en voedingspatronen.

Hoe verloopt een behandeling met Chinese kruiden?

Net als bij alle geneeswijzen die voortkomen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), heeft een behandeling met Chinese kruiden als doel om de balans in het lichaam te herstellen. Daarom kijkt de therapeut altijd naar het complete plaatje: niet alleen naar de symptomen, maar ook naar factoren zoals leefstijl en voedingsgewoonten van de cliënt.

De behandeling met Chinese kruiden wordt aangepast aan de specifieke TCG-diagnose van de cliënt. Dit kan het combineren van Chinese kruiden met andere geneeswijzen, zoals acupunctuur, cupping of moxatherapie, omvatten. Op deze manier streven we naar een holistische benadering van gezondheid en welzijn.

In het verleden moesten cliënten na een bezoek aan een therapeut Chinese kruiden zelf kruiden bereiden en koken. Tegenwoordig zijn deze kruiden al verwerkt tot handige tabletten, capsules of granulaat. Het granulaat kan eenvoudig worden ingenomen door het te vermengen met warm water en als thee te drinken.

 

Wat kan een behandeling met Chinese kruiden voor jou betekenen?

In de wereld van Chinese kruiden worden de kruiden gecategoriseerd op basis van hun specifieke effecten op het lichaam. Er zijn kruiden die dienen ter versterking (tonifiëring), anderen die slijm oplossen, de spijsvertering verbeteren of de bloedcirculatie bevorderen. Door deze Chinese kruiden in specifieke verhoudingen te combineren, kunnen ze effectief worden ingezet bij een breed scala aan gezondheidsaandoeningen.

Zelfs bij uitdagende en moeilijk te behandelen aandoeningen, zoals onvruchtbaarheid, hebben Chinese kruiden vaak opmerkelijke verbeteringen teweeggebracht. Bijvoorbeeld, bij de behandeling van hoofdpijn richt de behandeling met Chinese kruiden zich op de onderliggende oorzaken, zoals hormonale onbalans, circulatiestoornissen of vochtophoping.

Ingrediënten bij behandeling met Chinese kruiden

De geschiedenis van behandeling met Chinese kruiden strekt zich uit over duizenden jaren. In het oeroude basishandboek "Ben Cao Jing," dat mogelijk dateert van rond 2800 voor Christus, vinden we niet alleen Chinese kruiden, maar ook mineralen en dierlijke extracten als essentiële componenten.

Het is belangrijk om te benadrukken dat alle Zhong-therapeuten zich houden aan het internationale verdrag CITES (Conventie inzake Internationale Handel in Bedreigde Uitheemse Dieren en Planten). Dit verdrag heeft de goedkeuring van meer dan 150 landen en omvat strikte afspraken met betrekking tot de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten, evenals hun delen en afgeleide producten. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de behandeling gebruikmaakt van verboden ingrediënten.

Bovendien hebben therapeuten die zijn aangesloten bij Zhong, naast hun expertise in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), altijd een grondige opleiding gevolgd op het gebied van medische basiskennis. Dit zorgt ervoor dat hun toepassing van Chinese kruiden volledig veilig en betrouwbaar is. Je kunt vertrouwen op de hoogwaardige zorg die zij bieden.

Meer over TCG

Voordelen van behandeling met Chinese kruiden door een TCG-therapeut:

Geen verwijzing nodig van de huisarts
Behandeling op maat gemaakt
Weinig tot geen bijwerkingen
Holistische aanpak
Veilige behandeling erkend door WHO

Meer weten over behandeling met Chinese kruiden?

In deze (Engelstalige) video een presentatie over behandeling met Chinese kruiden door JulieAnn Nugent Head.

Zoek TCG-therapeut

Salverdaplein 15
6701 DB Wageningen

Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00u

T 0317 423 505

Stuur een bericht naar info@zhong.nl

Volg ons:

Aangesloten bij: