Vergoedingen

De vergoeding voor acupunctuur of andere behandelingen volgens de Traditionele Chinese Geneeskunde hangt af van jouw specifieke zorgverzekeraar en het type aanvullende verzekering dat je hebt. TCG-therapeuten die zijn aangesloten bij de Zhong voldoen aan alle eisen die zijn gesteld door de Nederlandse zorgverzekeraars.

Vergoeding vanuit aanvullend pakket

Voor vergoeding van acupunctuurbehandelingen door een Zhong-therapeut is een aanvullend pakket vereist waarin Chinese geneeskunde is opgenomen. Het is echter belangrijk op te merken dat niet alle verzekeraars Chinese geneeskunde vergoeden. Veel verzekeraars bieden wel vergoedingen voor deze behandelingen, maar de dekking en de hoogte van de vergoeding kunnen variëren.

Om erachter te komen of jouw zorgverzekeraar acupunctuurbehandelingen vergoedt en onder welke voorwaarden, raden we je aan om op de vergoedingenlijst van je zorgverzekering te kijken. WIl je zien welke andere zorgverzekeraars de behandelingen wel vergoedt, raadpleeg dan de vergoedingenlijsten op ZorgWijzer.nl.

 

Algemene tip:

  • Kijk wat je vorige jaar besteed hebt; was de vergoeding voldoende voor je behoefte of heb je meer nodig?
  • Zijn de gemaakte/gewenste kosten hoger of lager dan 12x aanvullende premie?
  • Let op: verzekeraars hebben soms ‘alternatieve’ potjes onder verschillende namen, zoals alternatieve of oosterse geneeskunde dan wel natuurgeneeskunde.

Overstappen?

Als je overweegt om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, is het verstandig om de Zorgvergelijker te raadplegen en jouw keuze vóór 31 december te maken.

We hopen dat deze informatie je helpt bij het nemen van de juiste beslissing met betrekking tot jouw zorgverzekering en dekking voor acupunctuurbehandelingen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Heb ik recht op vergoeding?

Klik op de onderstaande knoppen om een indicatie te krijgen of er eventueel een vergoeding door jouw zorgverzekeraar kan plaatsvinden. Het wordt altijd aangeraden om eerst de polis te checken en de zorgverzekeraar te raadplegen, voorafgaand aan het beginnen een behandeling.

Acupunctuur vergoeding

Shiatsu vergoeding

Overige Chinese geneeswijzen vergoeding

 

Let op:

  • Er kan altijd sprake kan zijn van bijzondere voorwaarden, waardoor een verzekeraar een behandeling niet vergoedt. Daarom adviseren wij je vóór het begin van de behandeling navraag te doen bij je zorgverzekeraar. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.
  • Zorgverzekeraars van de CZ-groep vergoeden vanaf 2019 geen tuina en geen kruiden meer. Shiatsu valt nu onder ‘natuurgeneeswijzen’, die vooralsnog worden vergoed. Acupunctuur blijft gewoon vergoed.
  • Verzekeringsmaatschappij Interpolis hanteert de voorwaarde dat de betreffende acupuncturist lid moet zijn van de NAAV (Nederlandse Artsen Acupunctuur Vereniging). Anders vindt er geen vergoeding plaats.

 

*Wil je via TCG preventief aan je gezondheid werken of heb je al klachten en ben je nog niet aanvullend verzekerd, zorg dan dat je deze zo snel mogelijk in orde maakt. Bij sommige verzekeraars kun je het als pakket ‘aanzetten’, maar bij de meeste verzekeraars kun je alleen in december je pakket aanpassen. Houd er bij je pakketkeuze rekening mee dat langdurige serieuze klachten ook meer tijd kosten om op te lossen: vaak tussen de 6-12 behandelingen maar soms ook meer, afhankelijk hoe snel je lichaam erop reageert. Overleg dit met je behandelaar en pas je (aanvullende) verzekering hier eventueel op aan.

 

 

Zoek TCG-therapeut

Salverdaplein 15
6701 DB Wageningen

Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00u

T 0317 423 505

Stuur een bericht naar info@zhong.nl

Volg ons:

Aangesloten bij: