Het doel van kruidentherapie is om het evenwicht in het lichaam te herstellen. De therapeut houdt rekening met het geheel, inclusief levensstijl en voedingspatronen.
In het verleden moesten patiënten na een bezoek aan een kruidengeneeskundige zelf kruiden bereiden en koken. Tegenwoordig zijn deze kruiden al verwerkt tot handige tabletten, capsules of granulaat. Het granulaat kan eenvoudig worden ingenomen door het te vermengen met warm water en als thee te drinken.
In de wereld van kruidengeneeskunde worden medicinale kruiden gecategoriseerd op basis van hun specifieke effecten op het lichaam. Er zijn kruiden die dienen ter versterking (tonifiëring), anderen die slijm oplossen, de spijsvertering verbeteren of de bloedcirculatie bevorderen. Door deze kruiden in specifieke verhoudingen te combineren, kunnen ze effectief worden ingezet bij een breed scala aan gezondheidsaandoeningen.
Zelfs bij uitdagende en moeilijk te behandelen aandoeningen, zoals onvruchtbaarheid, hebben kruiden vaak opmerkelijke verbeteringen teweeggebracht. Bijvoorbeeld, bij de behandeling van hoofdpijn richten kruiden zich op de onderliggende oorzaken, zoals hormonale onbalans, circulatiestoornissen of vochtophoping.
De behandeling met kruidengeneeskunde wordt aangepast aan de specifieke diagnose van de patiënt. Dit kan het combineren van kruiden met andere geneeswijzen, zoals acupunctuur, cupping of moxatherapie, omvatten. Op deze manier streven we naar een holistische benadering van gezondheid en welzijn.
Voor veel mensen in het Westen is acupunctuur de bekendste traditionele Chinese geneeswijze, maar in China zelf staat de kruidengeneeskunde hoger in aanzien. Waar acupunctuur de rivieren en stromen van het lichaam weer in evenwicht brengt, zorgt de kruidengeneeskunde dat het land vruchtbaar is en er goede gewassen kunnen groeien.
Net als bij alle geneeswijzen die voortkomen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), heeft de kruidentherapie als doel om de balans in het lichaam te herstellen. Daarom kijkt de therapeut altijd naar het complete plaatje: niet alleen naar de symptomen, maar ook naar factoren zoals leefstijl en voedingsgewoonten van de patiënt.
De geschiedenis van Chinese kruidengeneeskunde strekt zich uit over duizenden jaren. In het oeroude basishandboek "Ben Cao Jing," dat mogelijk dateert van rond 2800 voor Christus, vinden we niet alleen kruiden, maar ook mineralen en dierlijke extracten als essentiële componenten.
Het is belangrijk om te benadrukken dat alle Zhong-therapeuten zich houden aan het internationale verdrag CITES (Conventie inzake Internationale Handel in Bedreigde Uitheemse Dieren en Planten). Dit verdrag heeft de goedkeuring van meer dan 150 landen en omvat strikte afspraken met betrekking tot de internationale handel in bedreigde dier- en plantensoorten, evenals hun delen en afgeleide producten. Hierdoor hoef je je geen zorgen te maken dat de behandeling gebruikmaakt van verboden ingrediënten.
Bovendien hebben therapeuten die zijn aangesloten bij Zhong, naast hun expertise in Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG), altijd een grondige opleiding gevolgd in de westerse reguliere geneeskunde. Dit zorgt ervoor dat hun toepassing van Chinese geneeskrachtige middelen volledig veilig en betrouwbaar is. Je kunt vertrouwen op de hoogwaardige zorg die zij bieden.
Bekijk de video van JulieAnn Nugent Head
Salverdaplein 15
6701 DB Wageningen
Het bureau is telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00u
T 0317 423 505
Stuur een bericht naar info@zhong.nl