Gezond eten
Volgens de traditionele Chinese geneeskunde
achtergrond
Wat kun je het beste eten of liever gezegd, wat beter niet? Eten we niet te veel? Wat is gezond eten? Proteïnen of koolhydraten? De traditionele Chinese geneeskunde (TCG) geeft op het gebied van voeding drie belangrijke regels die je daarbij kunnen helpen.
- Eet gevarieerd
- Eet vers en zelfgemaakt
- Eet wat het seizoen in Nederland biedt
Eet gevarieerd
Probeer per week drie verschillende ontbijten en lunches te bedenken. Hiermee heb je met twee eetmomenten per dag al volop variatie. Een andere, leuke en gemakkelijke manier om te variëren: zorg dat er per maaltijd allerlei verschillende kleuren op één bord liggen. En daag jezelf uit om wekelijks een nieuw recept te proberen.
Eet regelmatig, liefst dagelijks:
- Peulvruchten (bonen, linzen, pinda’s)
- Bessen
- Overig fruit
- Kruisbloemigen (broccoli, bloemkool, spruiten en kool)
- Groene groente
- Overige groenten en paddenstoelen
- Lijnzaad
- Rauwe noten
- Diverse granen
- Kruiden