Matthew Bauer over acupunctuuronderzoek

wetenschap

Placebo-gecontroleerde onderzoeken naar de werking van acupunctuur missen gedegen klinische richtlijnen.

Dat maakt het vrijwel onmogelijk om erachter te komen of de echte acupunctuur in een onderzoek wordt toegepast op een manier waarop de geneeswijze zijn ware effectiviteit kan tonen. Dat betoogt Matthew Bauer, oprichter van de Acupuncture Now Foundation, die het probleem aan de kaak stelt in zijn artikel ‘The Lack of Clinical Quality Guidelines Causes Underestimation of Efficacy in Sham Controlled Acupuncture Trials’.

Lees het originele artikel op de website van de Acupuncture Now Foundation

Matthew Bauer

Matthew Bauer begon zijn voltijdscarrière in acupunctuur en Chinese geneeskunde in 1986, na jaren taoïstische geschiedenis en filosofie te hebben gestudeerd. Naast zijn werk bij verschillende acupunctuur/TCG-organisaties grondde Bauer de Acupuncture Now Foundation in 2014. Hij is consultant in de managed care industry sinds 1998 en heeft de eerste managed care acupuncture-toepassings- en accreditatierichtlijnen mede opgezet.

Als managed care-consultant nam Bauer deel aan denktanks met een tiental ervaren acupuncturisten uit de Verenigde Staten, China, Taiwan en Korea die klinische richtlijnen ontwikkelden. Die ervaring overtuigde Bauer van de noodzaak voor ervaren acupuncturisten om klinische richtlijnen te ontwikkelen ter ondersteuning van behandelaars en onderzoekers en het begrip van dit oude geneeskundige systeem te bevorderen. Bauer schreef tientallen artikelen en twee boeken, vanuit zijn passie voor het onderwijzen over acupunctuur. Hij gelooft dat het de verantwoordelijkheid is van degenen die begrijpen hoe het werkt, om deze kennis te door te geven aan diegenen die dat niet doen.

Wellicht vindt je dit ook interessant …

Complementaire Zorg