Teken de petitie!

Acupunctuur is Medisch contactberoep

Maak jij gebruik bij gezondheidsklachten van alternatieve zorg?

Wil je de alternatieve zorg net als de reguliere zorg gedurende de lockdown open houden en deze beroepsgroepen toegevoegd hebben aan de lijst van medische contactberoepen?

Teken de petitie

Acupunctuur Medisch Contactberoep

Alternatieve zorg is essentiële zorg

Teken deze petitie als ook jij vindt dat alle alternatieve zorg erkend moet worden als medisch contactberoep!

De overheid heeft medische contactberoepen terecht uitgezonderd van sluiting tijdens de lockdown. Dit betreft de reguliere zorg. Voor cliënten die gebruik maken van de alternatieve zorg is deze zorg even essentieel.

Voor veel cliënten is de alternatieve zorg even noodzakelijk als de reguliere zorg en is het belangrijk dat deze beschikbaar blijft.

Uit onderzoek van het CBS blijkt dat bijna een kwart van de volwassenen evenveel waarde hecht aan alternatieve geneeswijzen als aan reguliere geneeswijzen.

Wij verzoeken Hugo de Jonge alternatieve zorg toe te voegen aan de lijst van medische contactberoepen. Hierdoor kunnen onze therapeuten hun cliënten blijven behandelen in het geval van een crisis (bijvoorbeeld de lockdown).

Teken hier

Maak jij gebruik bij gezondheidsklachten van alternatieve zorg?

Wil je de alternatieve zorg net als de reguliere zorg gedurende de lockdown open houden en deze beroepsgroepen toegevoegd hebben aan de lijst van medische contactberoepen?

Teken dan de petitie

HOUD ALTERNATIEVE ZORG OPEN TIJDENS LOCKDOWN

Erken acupunctuur als medisch contactberoep. Teken deze petitie als ook jij vindt dat acupunctuur erkend moet worden als medisch contactberoep!

  • Op dit moment wordt acupunctuur niet erkend wordt als medisch contactberoep door het ministerie VWS.
  • Andere instanties zoals de WHO erkennen het wel zo
  • Tijdens de lockdown is uitoefening van een contactberoep alleen toegestaan indien het op de lijst van de Rijksoverheid staat en ‘medische contactzorg’ is.
  • Doordat acupunctuur hier niet bij staat wordt de zorg direct ontnomen aan onze cliënten, die hier schadelijke gevolgen door ondervinden.
  • Wij verzoeken Hugo de Jonge acupunctuur toe te voegen aan de lijst van medische contactberoepen. Hierdoor kunnen onze therapeuten hun cliënten blijven behandelen in het geval van een crisis (bijvoorbeeld de lockdown).

TEKEN HIER

PETITIE: ERKEN ACUPUNCTUUR ALS MEDISCH CONTACTBEROEP  https://acupunctuurnu.petities.nl/