In gesprek over Long Covid

Shiatsu therapeut & Acupuncturist Saskia

Het aanpakken van de vermoeidheid dat is de meest voorkomende, aan Long Covid gerelateerde klacht die ik in mijn praktijk tegenkom. En dit is ook logisch aangezien Covid veel impact heeft op de longen. Vanuit de TCG visie heeft de long een grote rol in de aanmaak van de Qi (energie). Als de long niet goed functioneert zal de energiehuishouding hier direct onder lijden. De cliënten ervaren veelal problemen met goed doorademen en soms hebben zij hierbij ook pijnklachten in de long regio. De behandeling is er op gericht om ruimte te creëren in de longregio waardoor ademen weer beter en dieper gaat.”

In haar praktijk, Therapeutisch Centrum Klerk, werkt Saskia sinds 2003 samen met haar echtgenoot Marco. Daar combineert Saskia haar kennis en ervaring van Shiatsu, Acupunctuur, Cranio Sacraal therapie en Sportmassage bij de behandeling van coronapatiënten.

Lees hier de ervaring van Saskia met haar aanpak bij coronapatiënten en hoe ze in contact is gekomen met Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG).